Feniks Ateljee

Hier vind je de materialen waar feniks ateljee het meest mee werkt

In ons laser atelier gebruiken we vooral de onderstaande materialen. Hout is zonder twijfel het meest gebruikte materiaal van allemaal en dan vooral de multiplex en MDF platen. Deze platen geven ons een goede kwaliteit en een betrouwbaar resultaat. Bovendien zijn deze verwerkte houten platen duurzamer en vaak beter van prijs en kwaliteit dan gewoon massief hout zeker in de dunne afmetingen waar wij veel mee werken. Er zijn nog veel andere producten die wij in ons laser atelier zouden kunnen bewerken maar die hebben we niet op voorraad. Vraag gerust als je meer wilt weten. 

Multiplex van 1 tot 8 mm

Multiplex is gemaakt van meerdere dunne lagen hout die gekruist op elkaar zijn verlijmd. Multiplex bestaat in veel verschillende houtsoorten en afmetingen waardoor we voor elke toepassing de meest geschikte plaat kunnen kiezen. 

Al het hout dat wij gebruiken komt trouwens uit goed beheerde bossen met het FSC keurmerk. 

Het meest van onze producten wordt uit 5mm dikke WBP (water bestendig) berken multiplex gemaakt. Voor feniks atelier is dit de perfect mix tussen sterkte en elegantie bij het snijwerk. 

Naast berk is populier ook een houtsoort dat we regelmatig gebruiken. Populieren multiplex is zachter en nog lichter van kleur dan berken multiplex. 

Andere houtsoorten in multiplex kunnen bij ons altijd op aanvraag of voor specifieke toepassing gevraagd worden. 

Natuursteen, blauwsteen en meer

Natuursteen is sterk geschikt voor buiten en bovenal gewoon mooi. Daarom gebruiken we graag natuursteen voor het maken van huisnummers en spreuken. 

Feniks ateljee heeft een laser die sterk genoeg is om op natuursteen te graveren en zo mooie gepersonaliseerde steen decoratie aan te bieden. 

Voor de verschillende toepassingen hebben we andere steen soorten en afmetingen beschikbaar maar het is op aanvraag ook steeds mogelijk om je eigen steen binnen te brengen zodat wij die voor jou kunnen graveren. 

Als je op zoek bent naar iemand om echt te snijden en frezen in natuursteen verwijzen we je graag door naar een echte natuursteenbewerker. Bij ons kan je enkel terecht voor het graveerwerk. 

MDF

Om het simpel te zeggen zijn MDF platen gemaakt van zeer fijn vermalen hout en kunstharsen die onder hoge druk worden samengeperst tot een heel sterke en gladde plaat. MDF kan voor heel veel toepassingen gebruikt worden en is heel schilderbaar. We raden zelfs af om MDF onafgewerkt te gebruiken omdat dit zelden mooie resultaten geeft. Wij gebruiken MDF bijvoorbeeld veel om logo’s te snijden of als achtergrond voor een groter decoratie stuk die dan later geschilderd worden. 

Bij feniks atelier gebruiken we enkel de water bestendige MDF platen om de nodige kwaliteit te kunnen garanderen.  

Kurk in verschillende vormen

Kurk is een veelzijdig product dat we voor verschillende toepassingen gebruiken in ons laser aterlier. Een makkelijke voorbeeld zijn onze pannenonderzetters maar kurk wordt ook gebruikt voor prikborden of wat dacht je van een wereld kaart in combinatie met andere materialen. Kurk kan gesneden en gegraveerd worden. Heb je zelf nog kurk ideeën dan mag je het zeker laten weten. 

karton

Bij feniks ateljee gebruiken we karton vooral in onze verpakkingen maar af en toe snijden we ook karton op maat voor onze klanten. Voor onze eigen verpakkingen gebruiken we zoveel mogelijk gebruikt karton om het op die manier nog eens te hergebruiken.  Voor maatwerk in karton gebruiken we natuurlijk altijd het karton zoals nodig voor de opdracht op dat moment.