Feniks Ateljee

Het verhaal achter Feniks Ateljee

De Feniks is een mythische vogel dat bij zijn sterven veranderd in een vuurbal, maar vervolgens herboren wordt uit de as. We kozen deze naam om twee redenen (stiekem ook een derde…).

  1.  Als eerste is er de voor de hand liggende vergelijking met ons werk waar we ook dingen met vuur branden om ze hiermee een nieuw leven te geven in de vorm van creatieve decoraties of handige spulletjes. 
  2. De tweede reden is onze droom voor de toekomst. Als het lukt zouden we Feniks Ateljee graag zien uitgroeien tot een bedrijf waar mensen nieuwe kansen krijgen. Een kans om mee te werken in onze workshops die kunnen helpen om het leven een nieuwe wind in te blazen. We zien nog als het een maatwerkbedrijf wordt of een andere vorm krijgt, maar als het kan willen we van Feniks Atelier meer maken dan een gewoon commercieel bedrijfje. We willen ook een sociale impact hebben met het werk dat we doen. Droom je mee?
  3. De vrouw is stiekem ook een Harry Potter fan natuurlijk…

Feniks Ateljee is in de zomer van 2021 gestart. Na een kwartaal in bijberoep te hebben gewerkt, besloten we er voltijds in te vliegen en ervoor te gaan. Nog geen seconde spijt van gehad. Feniks Atelier is vooral een laser atelier waar we houten decoratie en gepersonaliseerde geschenken maken.

De oprichters

Pieterjan en Febe leerden elkaar in 2010 op een christelijk jongerenweekend in Leuven kennen en zijn in 2014 getrouwd. Ze hebben ervoor en sindsdien nooit stilgezeten. Een leven vol jongerenwerkingen, bedrijfsbeheer, studies, reizen, vrijwilligerswerk,… In 2020 begon het idee te groeien om samen iets op te starten, waar ze met elk hun talenten zich konden inzetten voor een bedrijf waarbij bepaalde visies op het leven centraal konden staan: gastvrijheid, sociale betrokkenheid en kansen geven.

Febe Allyn

vrouw van

Wanneer je een berichtje stuurt via Facebook of reageert op een post op Instagram, dan zal Febe je contactpersoon zijn. Selfmade webmaster en communicatiemanager als we er fancy titels op willen plakken!

Pieterjan Boom

man van

Of een idee uitvoerbaar is en hoe dit dan ontworpen kan worden, dat is Pieterjan zijn expertise. Hij pluist alles tot in de details uit en bedrijfs-beheer kent geen geheimen voor deze ervaren account manager. 

Onze eerste mijlpalen

In de zomer van 2020 wilden we graag een stempel met ons nieuw woonadres op bestellen en vroegen ons tegelijk af hoe die eigenlijk gemaakt worden… Een paar video’s later leerden we de lasermachines kennen waarmee je nog meer mooie dingetjes kon maken die helemaal onze smaak waren en ontstond het idee van een eigen laseratelier. 

Eind 2020 bezoeken we de eerste toonzalen waar verschillende lasermachines staan en ontdekken we steeds meer over deze nieuwe sector. 

In de zomer van 2021 wordt onze eerste machine geleverd en beginnen we voor écht aan ons nieuw avontuur! De eerste testproducten komen tot leven en we schaven steeds bij tot er een mooi eindproduct ontstaat waar we helemaal content mee zijn. De eerste bestellingen komen binnen dankzij enthousiaste vrienden en familie: dank jullie wel! 

Onze eerste kerstproducten staan online in zowel onze webshop als andere én liggen in de eerste winkel. In samenwerking met een bevriende tekenaar investeren we in volledig eigen ontwerpen en designs. 

Begin 2022 lanceren we onze plantstekkers als creatief alternatief voor de klassieke kaartjes. Zeg het met een plantstekker: verschillende bloemwinkels onthaalden ons product heel enthousiast en we focussen ons op allerlei prijsberekeningen, online bestelformulieren en gaan bij allerlei winkels langs.

hebben we nog altijd geen stempels gemaakt…

Wat maken we eigenlijk?

Feniks Ateljee maakt een heel divers aanbod van producten en niet alles staat op onze site omdat een deel van ons werk maatwerk is voor andere bedrijven. Soms zijn dat half fabricaten maar dat kan evengoed algemeen lasersnijwerk of graveerwerk zijn dat die bedrijven voor hun eigen klanten gebruiken.

Met hout

We maken gepersonaliseerde decoraties zoals onze houten naamcirkels, naampuzzels, uitgesneden namen,… 

We maken en verdelen ook een aantal niet gepersonaliseerde producten zoals bijvoorbeeld onze plantstekkers of onze kerstcollecties. Als je wil, kunnen deze ook gepersonaliseerd worden natuurlijk en contacteer je ons voor maatwerk.

Natuursteen is het perfecte product om ook buiten te gebruiken. We maken gepersonaliseerde huisnummers in verschillende stijlen en formaten. Naast de huisnummers graveren we ook spreuken op stenen. Deze worden vaak binnen als decoratie geplaatst, maar kunnen met de juiste steen bijvoorbeeld ook op een graf gezet worden.

Ontbreekt er iets in ons aanbod of heb je gewoon een vraag voor ons in het algemeen, dan mag je ons gerust contacteren. We staan open voor nieuwe ideeën of samenwerkingen. Contact: shop@feniksateljee.be